Amerikaanse Rode Kruis start proef met drone in rampgebied orkaan Harvey

Het Amerikaanse Rode Kruis start volgende week een proef met een drone in het rampgebied van orkaan Harvey. Het is de eerste keer dat de hulporganisatie een drone in een rampgebied inzet, schrijft Reuters. De drone gaat onder meer de schade beoordelen.

Het gaat om een test die één week duurt, waarbij de organisatie gebruik maakt van één drone. Het Rode Kruis gaat de drone inzetten in een regio in Houston. Orkaan Harvey kwam twee weken geleden aan land. In Houston leidde dat tot enorme regenval, met overstromingen tot gevolg.

De drone zal bedraad zijn, waardoor hij niet afhankelijk is van een eigen batterij. Het apparaat kan zo’n 120 meter hoog in de lucht in vliegen om huizen te inspecteren. De beelden kunnen onder meer interessant zijn voor verzekeraars, die daarmee de schade kunnen beoordelen.

Het Rode Kruis maakt voor de proef gebruik van een drone van het bedrijf CyPhy. Het koeriersbedrijf UPS heeft een aandeel in het dronebedrijf. Het gebruikt de onbemande vliegtuigjes om te onderzoeken of ze ook pakketjes kunnen bezorgen.