Roku daagt Google’s Chromecast uit met kleine nieuwe TV streamer


Met de nieuwe streaming Stick van Roku heeft Google’s Chromecast er een grote concurrent bij. De Roku streamt meer dan 1.000 kanalen en meer dan 31.000 films naar je televisie. De streaming stick werkt met behulp van een bijgeleverde afstandsbediening, maar kan ook worden bestuurd vanaf een smartphone.

De stick bevat dezelfde streaming software als de rest van de huidige Roku-lijn, met verschillende applicaties en een zoekfunctie die beschikbaar is op kanalen als Netflix, Amazon Instant Video en Hulu Plus. Ook komt Roku weer met een afstandsbediening op radiofrequentie. Samen met de enorme lijst van applicaties onderscheid Roku zich hiermee van Google’s Chromecast.

Hoewel Google een open software development kit heeft gelanceerd zijn de keuzes nog steeds vrij beperkt. Roku daarentegen biedt meer dan 1200 content-streaming applicaties. Daarnaast kunnen gebruikers met de nieuwe afstandsbediening met één klik overschakelen op televisie.

Hoewel de Roku streaming stick net iets duurder is dan de Chromecast ($50 in plaats van $35 ), wordt de prijs dus wel degelijk gecompenseerd door de nieuwe en snellere mogelijkheden die Roku biedt.

Roku_Streaming_Stick-23_610x458