Ronaldo koopt helft aandelen Braziliaanse eSportsorganisatie

De Braziliaanse oud-topvoetballer Ronaldo Luis Nazário de Lima heeft 50 procent van de aandelen gekocht van eSportsorganisatie CNB uit Brazilië, één van de grootste eSports in Zuid-Amerika.

De 40-jarige voetballegende Ronaldo voetbalde onder andere bij PSV, FC Barcelona, Real Madrid en Inter Milan. Plus hij is drie keer uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het jaar. Maar hij ziet nu ook dat eSports net zo groot aan het worden zijn als traditionele sporten en heeft hij samen met twee mede-investeerders de helft van de aandelen van CNB gekocht.

Voor welk bedrag is nog onbekend en de oorspronkelijke oprichters van CNB behouden de overige 50 procent van de aandelen. CNB heeft teams die uitkomen in computergame Counter-Strike, zoals Global Offensive, League of Legends, Heroes of the Storm en Dota 2.

Echo Fox

Overigens is Ronaldo niet de eerste bekende oud-sporter die investeert in eSports. Canadees Rick Fox, voormalige NBA-basketballer, richtte eind 2015 de Noord-Amerikaanse e-sportorganisatie Echo Fox op. De basketballer betaalde bijna één miljoen dollar voor de overname van het team Gravity Gaming, waarmee Fox in de Noord-Amerikaanse LCS-competitie van League of Legends terecht kwam.

De overname van de aandelen werd in augustus 2016 al ter sprake gesteld, maar het contract werd pas deze week in Rio de Janeiro ondertekend.