Roomba robotstofzuiger maakt voortaan nog beter schoon

De allereerste automatische stofzuiger bestaat al weer 11 jaar. De Roomba, gemaakt door iRobot, is in steeds meer huishoudens te vinden. Na jarenlang geprobeerd te hebben om de robot slimmer te maken, verschuift de focus nu naar het verbeteren van het zuigmechanisme van de stofzuiger. iRobot komt nu met de Roomba 880 met ‘AeroForce Extractors’.

In deze nieuwe stofzuiger zitten twee rotors die lijken op traditionele stofzuigerborstels. Maar dan zonder de borstels. In plaats daarvan zitten er verschillende groeven verwerkt in de rotors die vuil kunnen verwijderen uit tapijten en vloerbedekking. Het vuil wordt vervolgens direct opgezogen in de luchtstroom van de stofzuiger.

Roomba3B

iRobot zegt dat deze nieuwe stofzuiger vijf keer sterker is dan de vorige modellen. Ook kan dit nieuwe model dankzij de rotors tot vijftig procent meer vuil verwijderen. Ook prettig is dat deze nieuwe stofzuiger bijna anderhalf keer zo veel vuil mee kan dragen.

Net als eerdere modellen gebruikt ook de 880 akoestische sensors en camera’s om vuil te vinden. De 880 is standaard niet draadloos bestuurbaar, maar voor $200 extra kan dit wel ingebouwd worden. De Roomba 880 is nu verkrijgbaar voor $699,99.