RTL en KPN delen gratis virtual reality-brillen uit rond Dance Dance Dance

Dance Dance Dance virtual reality KPN

RTL komt voor zijn programma Dance Dance Dance met een virtual reality-ervaring. In het tv-programma dansen bekende Nederlanders populaire videoclips na. Met de mobiele app (iOS/Android) kunnen gebruikers in 360 graden rondkijken in de studio van het programma.

De omroep werkt daarvoor samen met KPN, die gratis Cardboards uitdeelt. Net zoals de ‘officiële’ Google Cardboard werkt het ding in combinatie met je smartphone, die je in de bril kunt stoppen. Vervolgens kun je door je hoofd te draaien rondkijken in de studio. Vanaf de tweede aflevering van het nieuwe seizoen is het ook mogelijk om via de app live een dans mee te kijken.

De brillen zijn vanaf vandaag gratis af te halen bij alle winkels van KPN. Daarnaast moet je dus de gratis app van Dance Dance Dance op je smartphone zetten. Uiteraard kun je de kartonnen VR-bril ook voor allerlei andere toepassingen gebruiken, dus heb je er nog geen dan is dit een mooie manier om er eentje in je bezit te krijgen.

De app van Dance Dance Dance is tevens te downloaden in de Oculus Store als je beschikt over een Samsung Gear VR. RTL is met deze productie de eerste commerciële omroep die op een grootschalige manier inzet op virtual reality. Tot nu toe waren grote projecten met 360-gradenvideo of virtual reality vooral het initiatief van de publieke omroepen. Zo hebben de EO, VPRO en NOS al producties in deze vorm uitgebracht. Zij zorgden echter niet voor de gratis distributie van (kartonnen) VR-brillen.

VR-bril-Dance-Dance-Dance-voorkant