Rubicon gaat afvalindustrie in Uber-stijl overhoop gooien

Als er ergens op het oog weinig geïnnoveerd wordt, dan is het wel in de afvalindustrie. Je zet al jaren één of twee keer per week een kliko aan de weg en naar verloop van tijd wordt het afval van de hele buurt opgehaald. Handig? Niet altijd…

Als ik voor mezelf spreek, dan komt het namelijk regelmatig voor dat de kliko al vol is voor de vuilniswagen komt. Vervolgens kun je weinig anders doen dan de buren even lief aankijken of je afval in een andere kliko dumpen, maar ideaal is het natuurlijk niet. Rubicon Global heeft de oplossing, want zij komen langs wanneer jij dat nodig vindt. Het bedrijf is nu al actief op de zakelijke markt, maar wil in Amerika ook een app uitrollen voor consumenten. Deze app wordt nu al getest door een select groepje gebruikers, maar moet binnen een paar maanden voor iedereen beschikbaar zijn, zo meldt Business Insider.

De werkwijze van Rubicon is ideaal, want je bent je afval kwijt voor je er erg in hebt, terwijl de vuilniswagen ook wat langer weg kan blijven als je even wat minder rotzooi hebt. De app werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe als Uber: jij vraagt Rubicon je afval op te halen en vervolgens kun je op een kaartje zien waar de dichtstbijzijnde vuilniswagen is. Op die manier duurt het niet meer dan een paar uur voor je je afval daadwerkelijk kwijt bent.