Rugmassage vanuit je luie stoel met de WiTouch

Eerder deze week werd door de Amerikaanse voedsel en waren authoriteit FDA de WiTouch goedgekeurd. Hoewel de naam anders doet vermoeden geen uitbreiding voor je spelcomputer, maar een hulpmiddel in de strijd tegen rugpijn voor thuisgebruikers. Maar met een professionele kwaliteit: de WiTouch maakt gebruik van electrotherapie om de klachten te bestrijden.

Het lichtgewicht apparaatje met afstandsbediening maakt gebruik van het zogenaamde TENS-systeem: “Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation“. Zoals de naam al doet vermoeden, bestrijdt het systeem de klachten door het probleemgebied te prikkelen met electronische pulsen. Volgens de producten kan het apparaat gedurende de hele dag onopvallend gedragen worden en biedt zowel direct na behandeling als uren er na nog soelaas tegen de pijn.

De goedkeuring van de FDA betekent dat het apparaat vrij verkocht mag worden via alle grote verkoopkanalen. Voor aanschaf van de uitgebreidere WiTouch Pro is volgens de Amerikaanse authoriteit nog wel een recept nodig van een arts.

Meer informatie op de website van Hollywog.