Je kunt binnenkort Pokémon ruilen met anderen in Pokémon Go

Het wordt binnenkort mogelijk om Pokémon te ruilen in Pokémon Go. Dat zegt John Hanke, de CEO van ontwikkelaar Niantic, in een interview met Tech Insider. Hanke noemt deze functie zelfs een belangrijk element van het spel.

Hoe dat precies in zijn werk gaat heeft de CEO niet toegelicht, maar hij hint er tegenover het magazine wel op dat het op eenzelfde manier gaat als hoe gebruikers momenteel met elkaar kunnen interacteren. Het aanwezig zijn op een fysieke locatie is daar onderdeel van. Of twee spelers tijdens het ruilen ook fysiek bij elkaar in de buurt moeten zijn, of dat er bepaalde punten komen waar je je Pokémon bijvoorbeeld kunt achterlaten, is niet bekend.

Tech Insider schrijft daarnaast dat er ook meer mogelijkheden komen voor wat je bij een PokéStop of Gym kunt doen. Die zijn op dit moment nog vrij basic, zegt Hanke, maar spelers zullen meer mogelijkheden krijgen om ze naar hun eigen smaak aan te passen. Ook komt er een wereldranglijst van de beste spelers.

Tot slot zegt hij dat de augmented reality-functies verbeterd worden. Het spel maakt daarbij gebruik van de mobiele camera van de smartphone om het te laten lijken alsof een Pokémon zich echt in de wereld bevinden. Die functionaliteit is echter nogal beperkt: het gedrag van een Pokémon past zich bijvoorbeeld niet aan aan de omgeving, waardoor hij er bijvoorbeeld op het land en in het water hetzelfde uitziet.

Serverproblemen

Wanneer deze uitbreidingen en verbeteringen precies uitgerold worden heeft Hanke niet bekend gemaakt, maar hij zegt wel dat het iets van de komende weken en maanden zal zijn.

Op dit moment heeft de ontwikkelaar echter nog wat anders aan zijn hoofd: Pokémon Go kampt namelijk nog steeds met serverproblemen. Daarom is het internationale uitrol voorlopig ook stilgelegd. Hierdoor is het spel in Nederland nog niet via de officiële kanalen te downloaden, al lijkt dat maar weinig mensen tegen te houden.

De populariteit van het spel is vele malen groter dan de ontwikkelaar en ook Nintendo hadden verwacht. Zeker voor Nintendo betaalt dit zich direct uit. Terwijl Niantic druk bezig is met de serverprobleem, is het aandeel Nintendo vandaag met bijna 25 procent in waarde gestegen.