Run An Empire: Verover een gebied in je buurt door er te gaan hardlopen

Gamification;href="http://en.wikipedia.org/wiki/Gamification">Gamification; misschien wel de beste manier om mensen te stimuleren dagelijks voldoende te bewegen. PAN Studio speelt hier met een nieuwe app geniaal op in en laat gebruikers een rondje hardlopen om een gebied in de buurt te veroveren.

De app, genaamd Run An Empire, is een multiplayer game waar spelers tegen elkaar strijden om territoria in de lokale omgeving te veroveren. Dit doen ze door om het betreffende gebied een rondje te lopen, joggen of rennen.

Spelers gebruiken hiervoor dezelfde kaart, en een gebied kan dan ook worden binnengevallen door een andere gebruiker wanneer hij door het zelfde gebied loopt of rent. Om een veroverd gebied te behouden moet een speler hier regelmatig weer omheen gaan. Dit motiveert deelnemers  natuurlijk extra om vaker even naar buiten te gaan om een rondje te rennen.

c3f8a8b0918a55ef08aba29040e3e1cc_large
Even snel stiekem de fiets of auto pakken om je gebied veilig te stellen? Geen optie, bewegen zal je! De app maakt gebruik van de accelerometer in je telefoon zodat spelers niet vals kunnen spelen. Ze moeten de gebieden dus echt veroveren op twee benen!

Hoe snel of langzaam je over een rondje doet maakt overigens niets uit voor het spel. Hierdoor kunnen zelfs de meest a-sportieve types winnen van een getrainde marathonloper. Een beetje discipline en strijdlust is wel een vereiste, een gebied veroveren doe je natuurlijk niet zomaar!

Niet verbazingwekkend heeft deze leuke app binnen een week zijn beoogde doel bereikt op Kickstarter. Een geniaal spelconcept (want: wat is nu leuker dan landje veroveren?), waardoor sporten leuk wordt!