Runkeeper-baas: Apple Watch slaat in toekomst ook bij grote publiek aan

De smartwatch is nog geen doorslaand succes, maar het lijkt er toch op dat steeds meer mensen er eentje dragen. Runkeeper-oprichter Jason Jacobs verwacht dat die ontwikkeling zich de komende jaren alleen maar zal doorzetten.

Jacobs basseert zich in zijn betoog op VentureBeat op zijn eerdere ervaringen met de iPhone. Ook de smartphone werd in eerste instantie vooral gebruikt door mannen van rond de 40 jaar oud, maar is nu in de broekzak van mensen uit iedere leeftijdscategorie te vinden. “Als we kijken naar Runkeeper op de Apple Watch, dan is 77 procent van onze gebruikers een man, terwijl de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. We waren er als een van de eerste bedrijven bij met een app voor de iPhone. In eerste instantie moesten we het opnemen tegen scheet-apps, maar uiteindelijk werd alles mooier, krachtiger en beter. De eerste groep Runkeeper-gebruikers bestond voor 90 procent uit mannen, nu is dat 50 procent.”

Jacobs beseft dat er veel beter zal moeten gebeuren om de Apple Watch een succes te maken, maar verwacht op dat gebied geen problemen. “De Watch lijkt misschien duur. Hij heeft geen GPS en de apps zijn niet goed genoeg, maar dat is geen reden om te denken dat deze smartwatch gaat mislukken. De Apple Watch heeft nu al een behoorlijke impact op het leven van veel mensen en er gaan nu al geruchten over de tweede generatie. Het zal in mijn ogen niet lang meer duren voor we ons geen leven meer zonder voor kunnen stellen.”