Runtastic kondigt fitnesstracker ‘Moment’ aan

Runtastic, de maker van health- en fitness apps, heeft zojuist een nieuw fitnesshorloge gelanceerd. De analoge klok heeft de naam Runtastic Moment gekregen.

De Runtastic Moment beschikt net als veel andere trackers over een combinatie van sensoren, die bijhouden hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en of je voldoende nachtrust houdt. Het horloge is daarnaast waterdicht tot 90 meter diep. Je kan hem dus omhouden tijdens het zwemmen, maar hij telt niet het aantal baantjes dat je zwemt. Runtastic laat weten dat dit in de toekomst wel mogelijk is. Het is in ieder geval de bedoeling dat het horloge enorm lang mee gaat. Volgens het bedrijf houdt de batterij het zeker 6 maanden vol. De fitnesstracker is via bluetooth te koppelen aan de Runtastic-app voor iOS en Android.

runstatic_moment13

De Runtastic Moment is in twee versies te bestellen. Het ‘Fun’-model bestaat uit een kast van roestvrijstaal met een siliconenbandje en kost 130 dollar. Het ‘Basic’-model beschikt over dezelfde kenmerken, maar heeft een iets grotere wijzerplaat. De andere versies hebben de naam ‘Elite Moment’ en ‘Moment Classic’. Beide modellen kosten 180 dollar en zijn uitgerust met een leren band. Het Classic-model is ook te bestellen in zilver, goud en rose goud.