Runtastic lanceert eigen activity trackers, haalt Nike+ ruimschoots in

Wie denkt aan hardlopen en apps om je voortgang te trekken komt al snel uit bij Nike+ of RunKeeper. Maar dat het als underdog goed toeven is, maakt Runtastic duidelijk: het bedrijf lanceerde gisteren hun eigen activity trackers en kondigde tussen neus en lippen door aan dat het evenveel gebruikers heeft dan die twee namen bij elkaar.

Het was even een mededeling tussen de presentatie van de nieuwe webshop, samenwerking met Amazon en hardware door: Runtastic telt intussen 25 miljoen leden wereldwijd. Dat is toevalligerwijs exact hetzelfde aantal dat Nike+ (11M) en RunKeeper (14M) samen hebben. Indrukwekkend.

Dat is wellicht op het eerste gezicht iets minder te zeggen over de hardware. Een GPS horloge, een hartslagmeter en snelheidsmeter vinden we terug tussen de andere hardware die het bedrijf in de loop der jaren al heeft gelanceerd.

“The best way to improve performance is to track and monitor your activities. By offering hardware, apps and services that are all developed in-house, Runtastic creates an integrated experience that is easy and fun.”

De nieuwe hardware is niet echt schokkend, zeker niet voor mensen die wat verder in de mogelijke fiets– en fitnesshardware zijn gedoken. Daarnaast is de hardware – met hun soepele integratie – natuurlijk voornamelijk gericht op gebruikers die al volledig gebruik maken van Runtastic’s apps in hun workout.

Vooralsnog blijf ik nog even hollen met de andere leden van de echte underdog.

runtastic-gps-watch