Luister naar Rush Talk: Goed Ingelicht #1 – Noodzakelijk kwaad

Goed ingelicht

Op 21 maart mogen we in een referendum laten weten wat we vinden van de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Deze wet wordt ook wel de aftapwet of sleepwet genoemd.

Maar waar gaat dit referendum nu daadwerkelijk over? Wat staat er in die wet? Waarom zijn die bevoegdheden nodig? Wat zijn de gevolgen voor de privacy van gewone burgers? Het zijn slechts enkele vragen die de komende drie weken aan bod komen in een speciale podcastserie van Rush Talk: Goed Ingelicht. Samen met collega Stan Hulsen duik ik in de aftapwet. We proberen voorbij te gaan aan het gepolariseerde debat en de maatschappelijke discussie in context te plaatsen. Deze week deel 1: Noodzakelijk kwaad.

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter of Facebook. Wil je er zeker van zijn dat je de volgende Rush Talk niet mist? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op Rush Talk en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meer iTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.