Luister naar Rush Talk: De uitdagingen voor virtuele assistenten

Rush Talk

De afgelopen tien jaar was het mobile first, de komende tien jaar draait het om AI first. Dat zei Sundar Pichai, de CEO van Google, twee weken geleden. En centraal daarbij staat de Google Assistent, de virtuele assistent die overal in Google-producten terugkomt.

Google is natuurlijk niet het enige bedrijf dat hier op inzet. Apple heeft Siri, Amazon heeft Alexa en Microsoft heeft Cortana. De nieuwste aanwinst is die van Samsung: Viv. Al deze diensten zijn echter nog volop in ontwikkeling en daarbij liggen er een hoop uitdagingen voor de techbedrijven. Ik bespreek het deze week met Stan in onze podcast Rush Talk!

Links bij deze podcast:

  • Samsung neemt Viv, het nieuwe bedrijf van de makers van Siri, over
  • Slimme speakers Google Home gaat 129 dollar te kosten
  • Hoe de Amazon Echo de spraakassistent succesvol weet te maken
  • Bronnen: ‘Apple werkt hard aan slimme speaker met Siri voor in huis’

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter of Facebook. Wil je er zeker van zijn dat je de volgende Rush Talk niet mist? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op Rush Talk en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meer iTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.