Rusland wil Hyperloop-baan aanleggen tussen Moskou en Sint-Petersburg

Hyperloop

Als het aan de Russen ligt, dan komt er wellicht een supersnelle Hyperloop-verbinding tussen de steden Moskou en Sint-Petersburg. Daarmee zouden het oosten en westen van het land met elkaar worden verbonden, wat Rusland makkelijker doorreisbaar maakt. De Hyperloop zou een afstand van maar liefst 650 kilometer moeten afleggen, waardoor de aanleg van zo’n baan tussen de 12 en 13 miljard dollar kan gaan kosten.

De Russen zeggen “technologisch paraat te staan” om zo’n groot Hyperloop-project op te starten. Wat er nu precies gaat gebeuren is nog even de vraag. Het land zal sowieso even moeten wachten tot de eerste Hyperloop gebruiksklaar is. Het project wordt in elk geval ondersteund door Gordon Atlantic, een internationaal ontwikkelbedrijf.

Rusland kan een interessant testland voor de Hyperloop zijn. Anatolyi Zaitsev, een medewerker van de St. Petersburg State Transport University, zou een vergelijkbaar project in westerse landen 21 miljard dollar kosten. In Rusland liggen de kosten echter lager.

Het kan wel eens goed nieuws zijn voor Hyperloop One. De Russische treinmaatschappij zou namelijk een samenwerking met dit bedrijf overwegen, waardoor deze startup ineens een gigantische partner heeft. In de tussentijd werkt Rusland ook aan een eigen technologie, waarmee ze in elk geval een trein lieten zweven.