’s Werelds eerste échte atoomhorloge nu op Kickstarter

Er bestaan al zogenaamde atoomhorloges maar die hebben één tekortkoming: ze zijn afhankelijk van de radiosignalen van atoomklokken – beheerd door de overheid – in de buurt. Zodra je echter buiten het bereik van deze signalen bent, werkt je horloge niet meer.

De Cesium 133, het atoomhorloge dat een halfjaar geleden voor het eerst werd onthuld en momenteel op zoek is naar backers op Kickstarter, is anders. Het horloge is ontworpen door wetenschapper John Patterson en producent Bathys Hawaii. Patterson noemt het: “world’s first true atomic wristwatch”. Het verschil met andere atoomhorloges is de binnenkant. De Cesium 133 bevat namelijk een atomische klok (CSAC) ter grootte van een chip met een cesium slinger die elke seconde in precies 9.192.631.770 vibraties van het cesium atoom verdeeld.

The technology found in this watch is something even a decade ago no one could imagine existing in such a small package.

De Bathys Cesium 133 zou hiermee ’s werelds meest accurate horloge zijn, dat elke duizend jaar maar één seconde verliest. Dit is ongelooflijk veel preciezer dan de huidige technologieën voor dit soort horloges. De batterij van het horloge wordt gevoed door een oplaadbare lithium batterij die tot 36 uur per keer meegaat. Op de klok zijn de uren, minuten, seconden, de datum en de fase van de maan te zien.

e6730f2e393343df3fc725141156fbce_large

De zes prototypes worden via Kickstarter verkocht voor zesduizend dollar per stuk. Een nieuw horloge zal tienduizend dollar kosten en er zullen maar een beperkt aantal geproduceerd worden. Op de Kickstarter-pagina vind je meer informatie.