Safety Truck: Samsung gaat schermen op grote vrachtwagens plaatsen

Achter een (langzame) vrachtwagen rijden op een tweebaansweg kan vrij frustrerend zijn. Je kunt niet zien of er van de andere kant verkeer aan komt en of je dus wel of niet veilig kunt inhalen. Samsung gaat daarom een jaar lang zijn eerste prototype van de Safety Truck testen.

Samsung presenteerde het plan om de verkeersveiligheid te vergroten door middel van het ‘doorzichtig’ maken van vrachtwagens vorig jaar al. Het idee bestond uit vier verschillende schermen die op de achterkant van de laadruimte van de vrachtwagen worden geplaatst. Deze tonen live-beelden die met een frontcamera op de vrachtwagen wordt geschoten. Hierdoor kan een automobilist achter de vrachtwagen gemakkelijk zien of het veilig is om de vrachtwagen in te halen.

Hoewel de kosten voor de beeldschermen vrij hoog werden geschat, gaat Samsung nu daadwerkelijk beginnen met het testen van de speciale ‘Safety Trucks’, laat het bedrijf weten. De eerste testen worden uitgevoerd in Argentinië en wanneer de test succesvol is wordt de technologie later dit jaar wereldwijd beschikbaar.