Samsung opent balie op vliegvelden om Galaxy Note 7 in te leveren

Samsung heeft servicebalies geopend op vliegvelden, zodat passagiers van vluchten daar hun Galaxy Note 7 in kunnen leveren. Dat schrijft The Guardian. Veel vliegmaatschappijen verbieden hun klanten al om de telefoon aan boord mee te nemen, omdat de accu kan ontploffen.

In Australië verbiedt Samsung zijn klanten om een Galaxy Note 7 aan boord mee te nemen, zelfs als het toestel uitstaat. Het bedrijf heeft daar bij verschillende vliegvelden balies geopend. Klanten kunnen eventueel een vervangend toestel krijgen. Volgens The Guardian zijn er ook al balies geopend in thuisland Zuid-Korea. Volgens de krant zijn andere landen binnenkort ook aan de beurt.

Een week geleden kondigde Samsung aan de productie van de Galaxy Note 7 stop te zetten, nadat de problemen zich in de weken daarvoor opstapelden. Het bedrijf moet wereldwijd meer dan 2 miljoen originele toestellen terughalen. Maar het bedrijf roept ook vervangende exemplaren van de Galaxy Note 7 terug. Ook daar zijn meerdere incidenten mee gemeld.

Ook KLM verbiedt passagiers om een Galaxy Note 7 mee te nemen aan boord of in hun bagage te stoppen. Voor zover bekend zijn er echter geen plannen van Samsung om een balie te openen op Schiphol. Waarschijnlijk is dat ook niet nodig omdat het toestel hier nooit in de verkoop is gegaan.