Samsung gaat batterijcapaciteit Galaxy Note 7 limiteren tot 60 procent

Galaxy Note 7

Samsung gaat een update uitbrengen in de Verenigde Staten waardoor de Galaxy Note 7 niet meer dan 60 procent opgeladen kan zijn. De maatregel moet ervoor zorgen dat de mensen die het apparaat nog in hun bezit hebben, deze zo snel mogelijk inleveren.

Met de software update krijgen bezitters van een Galaxy Note 7 ook regelmatig een pop-up te zien. Elke keer dat de telefoon aan de oplader wordt gelegd, opnieuw wordt opgestart of het scherm aangaat, worden bezitters herinnerd aan de gevaren van de telefoon. In Nederland is het toestel vanwege de problemen nooit op de markt gekomen.

Begin oktober maakte Samsung bekend volledig te stoppen met de productie van de smartphone, nadat in de voorafgaande weken meerdere incidenten waren gemeld. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf is op dit moment zo’n 85 procent van de in de Verenigde Staten verkochte toestellen ingeleverd.

Volgens de Consumer Product Safety Commission zijn in de Verenigde Staten ongeveer één miljoen toestellen verkocht. Dat zou betekenen dat er nog ongeveer 150.000 gevaarlijke toestellen in omloop zijn.