Samsung brengt in november VR-bril voor Windows 10 op de markt

Samsung HMD Odyssey

De eerste virtualreality-bril van Samsung voor Windows 10 kunnen we in november verwachten. Het gaat om de HMD Odyssey, zo maakte Samsung gisteren bekend.

De HMD Odyssey heeft twee OLED-schermen, met ieder een resolutie van 1.440 bij 1.600 pixels. De bril biedt een gezichtsveld van 110 graden. Verder zit er een koptelefoon en een microfoon ingebouwd. De bril komt met twee controllers, die bij iedere zogeheten Mixed Reality-bril die Microsoft met verschillende hardwarepartners bouwt wordt geleverd.

Prijs

De bril kost in de Verenigde Staten 499 dollar. In Europa zullen we er nog even op moeten wachten, want de HMD Odyssey wordt in eerste instantie alleen in de VS, China, Zuid-Korea, Brazilië en Hong Kong uitgebracht. Wanneer de bril precies naar Europa komt, is vooralsnog niet bekend.

Zoals gezegd werkt Microsoft met verschillende partners aan de Mixed Reality-brillen. Eerder werden er al brillen onthuld van Asus, Lenovo en Dell. Voor Samsung is het de tweede VR-bril. Het bedrijf maakt namelijk ook nog de Gear VR voor de Galaxy S- en Note-smartphones.