Samsung focust zich op gezichtsverzorging en kinderen met nieuwe productideeën

Hoe zorg je dat je als gigantisch techbedrijf nieuwe en creatieve producten blijft bedenken? Je richt een intern lab op! Samsung deed dat een paar jaar geleden met het C-Lab. Tegenwoordig toont het bedrijf regelmatig prototypes aan het publiek, waarvan sommige ook echt producten worden via bijvoorbeeld crowdfunding.

In het verleden zagen we al prototypes van een 360-gradencamera verwerkt in een ketting en een 4D-koptelefoon voor virtual reality. De slimme broekriem en connected paraplu zijn inmiddels ook werkelijke producten geworden. Op de CES in Las Vegas toont het C-Lab van Samsung volgende week weer een aantal nieuwe ideeën, waarbij de focus ligt op huidverzorging en kinderen.

Tag+

De Tag+ is een knop die je koppelt aan speelgoed en die via bluetooth verbinding maakt met een smartphone of tablet. Via verschillende interacties (klikken, schudden, stoten) kunnen kinderen vervolgens iets doen op het gekoppelde apparaat dat past bij het speelgoed.

Snel de handleiding van een Lego-set oproepen? Eén klik op een Tag+-knop moet genoeg zijn. Een creatie delen met vriend(innet)jes? Eén keer schudden en het is gebeurd.

Eerlijk gezegd zie ik het nut nog niet helemaal, maar misschien wordt dat volgende week in Las Vegas duidelijker gemaakt door de bedenkers van Tag+.

S-Skin

Professionele gezichtsverzorging zonder de deur uit te moeten. Dat belooft S-Skin. Het bestaat uit een apparaat dat je huid kan analyseren en de resultaten toont op een gekoppelde smartphone.

Vervolgens plak je een speciale patch op je huid en activeer je deze met speciale LED-lampjes in het apparaat. Dankzij de micronaalden in de patch komt de verzorging diep in je huis terecht en niet enkel aan de oppervlakte, beloven de makers.

Lumini

Wil je enkel je huid analyseren en problemen detecteren voor ze met het blote oog zichtbaar worden? Dan moet je Lumini hebben. Met dit apparaatje maak je foto’s van je huis die vervolgens automatisch worden geanalyseerd. De bijbehorende app herkent probleem, ook onder het oppervlak van je huid. Denken aan puisjes en rimpels.

Lumini geeft je tips voor cosmetische producten die geschikt zijn voor je huid. Daarnaast is het mogelijk om via internet advies te krijgen van een expert.