Samsung krijgt in Verenigde Staten toestemming om zelfrijdende auto te testen

Samsung mag in de Verenigde Staten de weg op om een zelfrijdende auto te testen. Het Department of Motor Vehicles (DMV) van de staat Californië heeft het bedrijf namelijk toegevoegd aan zijn openbare lijst van bedrijven die daar toestemming voor hebben gekregen.

Samsungs grote concurrent op het gebied van smartphones, Apple, ontving in maart al toestemming om in Californië met zelfrijdende auto’s de openbare weg op te gaan. In mei kreeg Samsung ook in thuisland Zuid-Korea toestemming om met een zelfrijdende auto de weg op te gaan.

Samsung zegt tegen Reuters geen plannen te hebben om, naast zijn huishoudelijke apparaten en smartphones, ook auto’s te gaan fabriceren. Wat de exacte plannen van het bedrijf zijn, heeft het tot nu toe niet bekend gemaakt. Samsung zei wel zich in Zuid-Korea te willen focussen op rijden in slechte weersomstandigheden.

Harman

De plannen van Samsung om zich te focussen op de zelfrijdende auto stammen al uit 2015. Destijds zou het bedrijf al van plan geweest zijn om een speciale afdeling voor software voor zelfrijdende auto’s. Bijna een jaar geleden werd bekend dat Samsung audiobedrijf Harman overneemt. Dat bedrijf richt zich onder meer op entertainmentsystemen voor auto’s.