Samsung-CEO legt schuld vertraging Galaxy Fold bij zichzelf

Samsung Galaxy Fold

Samsung presenteerde in februari dit jaar de opvouwbare telefoon Galaxy Fold. Al snel bleek echter dat het apparaat nog niet helemaal klaar was voor massaproductie: diverse review-exemplaren braken al na twee dagen. De telefoon werd uitgesteld. Nu stelt Samsung-CEO DJ Koh dat het vooral zijn schuld is.

“Ik duwde de telefoon erdoor voordat hij klaar was”, aldus Koh in een interview met The Independent. Het grote probleem was dat hij de adem van Huawei en Xiaomi in zijn nek voelde. Samsung liet in november vorig jaar voor het eerst iets vallen over de Galaxy Fold, maar de andere twee fabrikanten volgden snel met hun eigen aankondigingen. Als gevolg verscheen de Fold voordat deze goed getest was.

“Ik geef toe dat ik iets gemist heb op de opvouwbare telefoon, maar we zitten in het herstelproces”, aldus Koh. “Op dit moment worden ruim tweeduizend apparaten in alle aspecten getest. We hebben alle problemen gedefinieerd. Aan sommige problemen hadden we niet eens gedacht, maar dankzij onze reviewers wordt er nu massaal getest.”

Volgens het hoofd van global marketing strategy, Stephanie Choi, was er echter nog een probleem. Na een reorganisatie 25 jaar geleden kwam er een nieuwe slogan: “doe wat je niet kunt.” Sindsdien wordt er meer geïnvesteerd in nieuwe technologie en innovatie. “We maken wat niet gemaakt kan worden en doen wat niet gedaan kan worden. Het probleem met de Galaxy Fold is helaas soms onderdeel van dit proces.”

Toch geen opvouwbare telefoons?

Opvallend is echter dat er nog altijd geen nieuwe lanceerdatum is voor de Galaxy Fold. En ook nu kon Koh geen duidelijk antwoord geven. “Te zijner tijd. Geef ons iets meer tijd”, aldus de CEO.

Maar Samsung is niet het enige bedrijf dat zijn opvouwbare telefoon heeft vertraagd. Ook Huawei heeft zijn opvouwbare Mate X vertraagd, in de hoop dat het de fouten van Samsung kan voorkomen. Logischerwijs zijn er dus geruchten dat de twee telefoons helemaal stop worden gezet.