‘Samsung laat je een dokterafspraak maken via je smartphone’

De afgelopen jaren heeft Apple veel ingezet op gezondheids-apps en diensten met de iPhone en de Apple Watch. De comncurrentie kan niet achterblijven en dus heeft Samsung tegenwoordig een zelf soort dienst als Apple: S Health. De laatste innovatie? Doktersafspraken via deze app, iets wat Apple nog niet aanbiedt. De mogelijkheid zou beschikbaar worden met de release van de Galaxy S8, schrijft Sammobile.

Samsung zou voor de update samenwerken met partners als WebMD en Amwell. Via de WebMD-integratie kun je straks symptomen, ziektes en medicijnen opzoeken, maar dus ook online afspraken maken met je huisarts. Ook wordt het mogelijk om 24/7 video-afspraken te maken met een dokter en om een lijst te krijgen van apotheken in de buurt.

Videoafspraken

Maak je een afspraak, dan kun je ook belangrijke informatie toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een lijst met symptomen, foto’s en een overzicht van de medicijnen die je voorgeschreven krijgt. De dokter betaal je vervolgens ook via de app met een creditcard en je kunt hem een beoordeling geven. Is er een noodgeval? Dan kun je het noodnummer bellen vanuit de app, al kun je dat natuurlijk ook gewoon met je telefoon doen.

Naar verwachting komen de nieuwe features beschikbaar als de Samsung Galaxy S8 verschijnt. De update van S Health is dan alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer en of de nieuwe diensten ook naar Nederland komen, is niet bekend. Ook zijn er nog geen details bekend over de beveiliging van het versturen van medische gegevens.