Samsung en Oculus openen eerste app store voor de Gear VR

Samsung en Oculus hebben aangekondigd dat er binnenkort een app store komt voor Samsung’s virtual reality headset; de Gear VR. Hiermee krijgen ontwikkelaars van virtual reality apps voor het eerst de mogelijkheid om ontwikkelde apps aan te bieden aan gebruikers van de Gear VR.

Gisteren maakten de bedrijven al bekend dat er een nieuwe editie van de virtual reality headset gaat komen. De nieuwe Gear VR zal aangedreven worden door de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge. Tijdens de presentatie van de nieuwe headset heeft Oculus heel voorzichtig laten vallen dat er gewerkt wordt aan een app store voor de Gear VR.

Een Oculus woordvoerder laat weten dat de app store nog lang niet klaar is, maar dat het gaat om een ‘early build’ editie. Volgens de woordvoerder is Oculus druk bezig om de app store te optimaliseren, waardoor het de verwachtingen probeert te temperen. De ‘preview’ is overigens alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en ontwikkelaars krijgen nog niet de mogelijkheid om in-app aankopen aan te bieden. Oculus geeft aan dat het werkt aan een wereldwijde uitrol van de app store.

De komst van de app store is goed nieuws voor de ontwikkelaars van virtual reality apps. Hiermee krijgen zij eindelijk de mogelijkheid om hun gebouwde apps te laten zien aan het grote publiek. Voor de gebruikers gaat er ook een nieuwe wereld open, zo mogen we binnenkort nieuwe games en films verwachten voor de Gear VR. Vooralsnog moesten we het doen met de demo’s van Samsung en Oculus, maar met de komst van nieuwe apps gaat het aanbod groeien.