De Samsung Galaxy Note 7 leeft door in de Galaxy S7 en S7 Edge

Na een maand lang slecht nieuws, kan Samsung wel weer iets positiefs gebruiken. En dat proberen ze nu te doen met een aantal handige functies uit Note 7, ook al bestaat deze niet meer. Het bedrijf brengt namelijk een aantal handige mogelijkheden naar zijn twee belangrijkste toestellen op dit moment de Galaxy S7 en S7 Edge, schrijft Engadget.

Eigenaren van de S7 en (Edge) krijgen via een sofware update diverse features van de Note. Zo heb je nu meer opties om de interface van je telefoon aan te passen naar eigen wens en kun je de display altijd aan laten staan. Bepaalde functies zijn echter niet toegevoegd, omdat je daarvoor gebruik moet kunnen maken van een stylus. En die zat wel bij de Note 7, maar niet bij de S7.

Note 7-features

Het lijkt alleen niet direct goed te gaan, blijkt uit meldingen van gebruikers. Een aantal features zouden kapot zijn bij de eerste update. Zo krijg je geen notificaties meer van Samsungs e-mail-applicatie.

Note 7-debacle

De keuze van Samsung om features van de Note 7 naar de Galaxy S7 en S7 Edge te brengen is slim. De kans is namelijk groot dat dit voorlopig het enige vlaggenschip is van de fabrikant, na het debacle met haar nieuwste paradepaardje.

Begin september werd bekend dat Samsung stopte met de verkoop van de Galaxy Note 7, omdat de accu’s van de toestellen in sommige gevallen ontplofte. Al snel kwam er een vervangend toestel, waarvan werd gedacht dat deze veilig was. Niets bleek echter minder waar, want ook bij deze toestellen werden meldingen gemaakt van ontploffingen.

Een week geleden besloot de fabrikant tijdelijk te stoppen met de productie van de telefoon. Een dag later werd ook de verkoop stopgezet en vorige week werd de stekker uit het gehele project getrokken. Daarmee waren de problemen echter nog niet voorbij. Zelfs nadat de toestellen werden teruggeroepen, werden er meldingen gemaakt van ontploffende accu’s. De telefoons moeten dan ook worden teruggestuurd in een brandveilige doos. Samsung heeft inmiddels laten weten dat alle Note 7’s worden vernietigd.