Veilig exemplaar Samsung Galaxy Note 7 ontbrandt in vliegtuig

Een vervangend toestel van de Samsung Galaxy Note 7 heeft rook uitgestoten in een vliegtuig in de Verenigde Staten. Dat bericht persbureau Reuters. De luchtvaartautoriteit FAA heeft het nieuws tegenover Reuters bevestigd. Volgens de vrouw van de eigenaar heeft de man twee weken geleden een vervangend toestel gekregen. Deze zou geen accuproblemen moeten hebben en dus niet moeten kunnen ontbranden.

In een verklaring tegen Reuters zegt Samsung dat het nog niet kan bevestigen dat het incident in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden met een vervangende Galaxy Note 7. The Verge sprak de eigenaar van de telefoon, die een foto van zijn verpakking deelde. Daarop is een klein zwart vierkant te zien, wat indiceert dat het om een vervangend toestel gaat.

Pijnlijk

Samsung roept al ruim een maand toestellen terug omdat de accu kan oververhitten. Vanwege dat gevaar besloten meerdere vliegtuigmaatschappijen het toestel niet meer aan boord toe te staan. Bij dit incident, dat gisteren plaatsvond, werd het vliegtuig geëvacueerd. Er zijn naar verluidt geen gewonden gevallen.

In Zuid-Korea zijn eerder ook al klachten binnengekomen over omgeruilde toestellen. Als ook vervangende toestellen van de Galaxy Note 7 grootschalig problemen blijken hebben, is dat extra pijnlijk voor Samsung.