Samsung gaat het toch weer proberen: ‘Presentatie Galaxy Note 8 op 26 augustus’

Samsung Galaxy Note 7

Na het debacle met de ontbrandende accu van de Samsung Galaxy Note 7, leek het er even op dat de merknaam Galaxy Note zo erg beschadigd was dat Samsung niet anders kon dan stoppen met deze lijn toestellen. Driekwart jaar later lijkt Samsung veel minder reputatieschade te hebben opgelopen dan gevreesd. De Galaxy S8 is gewoon weer een ouderwets succes en Samsung lijkt het zelfs aan te durven om de Note 8 op de markt te brengen.

Er gaan al wel een tijdje geruchten over de komst van dat toestel en die worden steeds concreter. De Koreaanse site Naver komt zelfs met een datum waarop de lancering plaats zou vinden: 26 augustus. Daarmee is Samsung waarschijnlijk net Apple voor, waar de lancering van de iPhone 8 ieder jaar op de agenda staan voor september.

Voor fans van een grote smartphone met een stylus is de komst van de Note 8 goed nieuws. Door de problemen met de Note 7, moesten zij terugvallen op de Note 6 uit 2015 of kiezen voor een S7/S8.

Design

Qua design zou de Samsung Galaxy Note 8 veel weg hebben van de S8: een groot, gebogen scherm met weinig randen eromheen. Het toestel zou wel wat langer zijn dan de S8. Verder zou de Note 8 het eerste Samsung-toestel met een dubbele camera werken.

Gisteren schreef ik al dat het de bedoeling was dat de vingerafdrukscanner onder het scherm van toestel zou worden verwerkt. Dit zou een primeur zijn. Helaas lijkt de techniek nog niet helemaal goed te werken en krijgt de nieuwe Note dus gewoon een vingerafdrukscanner aan de achterkant.