Samsung Galaxy S8 krijgt een digitale assistent

De Samsung Galaxy S8 krijgt een slimme virtuele assistent. Dat meldt Reuters. Vorige maand maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend Viv te hebben overgenomen, de nieuwe digitale assistent van de makers van Apple’s Siri. Samsung is van plan om die digitale assistent in zijn nieuwe telefoon te stoppen.

Ook wil het bedrijf de software met spraakbediening naar andere slimme apparaten en naar wearables brengen. Tot welke diensten Viv in staat is, wilde het bedrijf nog niet bekendmaken. Wel zei het dat ontwikkelaars met de assistent aan de slag kunnen om hun eigen diensten eraan te koppelen.

Met de Galaxy S8 moet Samsung het debacle rondom de Galaxy Note 7 goedmaken. De nieuwe smartphone wordt begin volgend jaar verwacht. Op het gebied van spraakherkenning in telefoons gaat het vooral de concurrentie aan met Siri van Apple en de Pixel van Google. De digitale assistent van dat techbedrijf, Google Assistent, is terug te vinden in deze nieuwe smartphone, maar ook in de slimme speaker Google Home.

Een andere grote speler op het gebied van virtuele assistenten is Microsoft, dat zijn assistent Cortana onder meer in Windows integreert. Ook Amazon heeft zijn eigen assistent, Alexa. Die is vooral bekend van de speaker van het online warenhuis, de Amazon Echo.