Dit weten we nu al over de Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Komende woensdag, 29 maar, wordt de Samsung Galaxy S8 officieel aangekondigd, maar we weten al behoorlijk veel over het nieuwe vlaggenschip. Zo is al duidelijk hoe de telefoon er uit gaat zien en welke accessoires er komen. Ik zet alles wat we al weten voor je op een rijtje.

Aan het uiterlijk valt bijvoorbeeld al van alles af te leiden. Zo zien we op de afbeelding het welbekende Edge-design, waarbij de homeknop ontbreekt. Iets wat tegenwoordig bij wel meer Android-apparaten het geval is. Ook zit er een knop aan de zijkant, die bedoeld is voor Bixby.

Bixby wordt de nieuwe virtuele assistent van Samsung, zo maakte het bedrijf vorige week bekend. Het systeem kan vrijwel iedere taak binnen een applicatie uitvoeren, is altijd op te roepen binnen een app die het ondersteund en begrijpt te context waar je je in bevindt. Daarnaast snapt hij meerdere commando’s voor dezelfde taak, zodat je natuurlijker tegen hem kunt praten. De assistent wordt sowieso een onderdeel van de Samsung Galaxy S8, bevestigde Samsung vorige week al.

Samsung Galaxy S8

Dan het toestel zelf. Volgens The Verge komen er drie opties voor de resolutie van je beeldscherm: HD+, FullHD+ en QHD+. De standaard resolutie is QHD+, maar je kunt er dus zelf mee spelen.

De website ontdekte verder dat er twee versies komen van de nieuwe telefoon. Er komt een standaard Galaxy S8 met een 5.7-inch scherm en een grotere S8+-versie die een 6.2-inch display zou hebben. Beide toestellen zouden sowieso een edge-to-edge curved display krijgen, wat bij de S7 niet het geval was, toen kun je kiezen uit een versie met een volledig vlak scherm en een edge-model.

Aan de hardware-kant hebben we nog meer informatie langs zien komen. Zo zou er op de S8+ een 12-megapixel-camera aan de achterkant van het toestel zitten en een 8-megapixel variant aan de voorkant. Ook moet er een irisscanner komen waarmee je in kunt loggen. Het toestel krijgt verder 64 GB aan opslag, wat je met een SD-kaart kunt uitbreiden. En goed nieuws voor fans van de koptelefoonuitgang: die blijft waarschijnlijk gewoon.

Voor de S8 is helaas veel minder uitgelekt. Hoewel de kans groot is dat de hardware ongeveer hetzelfde is, kunnen we dit dus nog niet met zekerheid zeggen.

Dan willen we verder natuurlijk weten wat dit toestel gaat kosten en wanneer we hem kunnen kopen. Als we Android World moeten geloven, dan zijn de Samsung Galaxy S8 en de S8+ vanaf 21 april in Nederland te koop. Goedkoop wordt het toestel niet. De S8 zou een adviesprijs van 799 euro krijgen, wat betekent dat de S8+ nog duurder wordt.

Accessoires

Ook qua accessoires is er al veel uitgelekt. Zo komt er een dockingstation waarmee je je telefoon kunt omtoveren in een desktop. Het gaat om het zogenaamde DeX Station, die er uitziet als een soort ijshockey puck. In de schijf zit een HDMI-aansluiting die 4K-resolutie levert, twee USB-poorten en een USB-c-aansluiting voor de telefoon zelf. Ook zit er een ventilator op om je telefoon te koelen. Het apparaat moet 150 euro gaan kosten.

Verder krijgt de Galaxy S8 een opklapbare draadloze oplader die 79,99 euro gaat kosten en een accupack met 5100mAh voor 69,99 euro. Dat meldt een journalist van het Duitse WinFuture.

Ook zijn er al verschillende hoesjes uitgelekt. Een Clear View Stand Cover kan werken als een klok op je bureau of nachtkastje. Met de LED View Cover kun je notificaties door de voorkant van je hoesje heen gaan lezen, maar ook telefoontjes opnemen of weigeren. Verder is er een Alcantara-hoesje met een NFC-chip, waarmee je onder meer draadloos kunt betalen in de winkel. Leuk is dat je ook een thema kunt kiezen op je telefoon die bij je hoesje past. De Clear View en LED View Covers gaan 59,99 euro kosten, de Alcantara Cover komt voor 44,99 euro in de winkel.

Tot slot komt er nog een fysiek qwerty-toetsenbord als cover naar de Samsung Galaxy S8. Het gaat om de Keyboard Cover, dat dus een echt toetsenbord heeft. Dit hoesje zou 59,99 euro moeten gaan kosten.