‘Samsung Galaxy S8 heeft geen fysieke homeknop’

De Samsung Galaxy S8 heeft mogelijk geen fysieke homeknop. Dat zou blijken uit foto’s die zijn gepubliceerd op VentureBeat. De nieuwste telefoons van het Zuid-Koreaanse bedrijf zouden een nog groter scherm hebben dan we tot nu toe van het merk gewend zijn.

De telefoons zouden in een uitvoering van 5,8 inch en 6,2 inch beschikbaar komen. Door naast de homeknop ook het Samsung-logo aan de voorkant weg te laten, is er op het apparaat meer ruimte voor een groter scherm.

Zonder fysieke homeknop is de vingerafdrukscanner verplaatst naar de achterkant. Aan de voorkant bevindt zich volgens VentureBeat de irisscanner, die geïntroduceerd werd bij de noodlottige Galaxy Note 7. Daarnaast zou ook de virtuele assistent van Samsung, Bixby, zich in de telefoon schuilhouden.

De Galaxy S8 zal uitgerust zijn met het besturingssysteem Android Nougat. Daarnaast schrijft VentureBeat dat de toestellen een werkgeheugen van 4 GB hebben. De telefoons hebben een opslagcapaciteit van 64 GB, die uitbreidbaar is met een een micro-SD-kaart van maximaal 256 GB. Voor het opladen maakt de telefoon gebruik van USB-C. Het apparaat bevat ook een koptelefoonaansluiting.

Aankondiging

Volgens VentureBeat gaat Samsung de telefoons op 29 maart officieel aankondigen. De telefoons zouden vanaf 21 april in Europa te koop zijn. Het model van 5,8 inch zal 799 euro kosten en het model van 6,2 inch 899 euro.