Samsung Gear 360 vanaf volgende week eindelijk te koop in Nederland

Samsung Gear 360

Goed nieuws voor mensen die aan de slag willen met het maken van 360-gradenvideo. De Samsung Gear 360-camera die begin dit jaar werd aangekondigd is vanaf volgende week eindelijk te koop. De verkoop start om precies te zijn op 10 juni en de camera gaat in Nederland 349 euro kosten.

De camera bestaat uit twee fisheye-lenzen waarvan de beelden automatisch worden samengevoegd. Hierdoor ontstaat een 360-gradenbeeld, waarbij je -als het goed is- geen last hebt van de overgangen tussen het beeld van beide lenzen. Je kunt er foto’s en video’s meemaken die je direct kunt bekijken op je telefoon en kunt delen op bijvoorbeeld Facebook en YouTube.

De camera werkt op dit moment enkel samen met de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. En da’s wel een nadeel voor mensen die geen Samsung-telefoon hebben. Hopelijk gaat het bedrijf in de toekomst ook toestellen van andere fabrikanten ondersteunen.

Voor de duidelijkheid: met de camera maak je 360-gradenvideo. Die beelden kun je ook bekijken in een VR-bril, maar het beeld is per oog hetzelfde waardoor het gevoel van diepte ontbreekt. Als je professionele VR-producties wilt maken met -zoals dat heet- stereoscopische beelden kom je in een hele andere prijsklasse terecht en heb je camera’s nodig met veel meer lenzen. Voor je eigen 360-gradenfilmpjes is de Gear 360 echter een prima cameraatje.