Samsung Gear S2: dit is de ronde smartwatch van Samsung

Samsung kondigde vandaag twee nieuwe smartphones aan, maar als je fan bent van smartwatches, dan zal de teaser van de Gear S2 meer indruk op je hebben gemaakt.

Samsung liet de nieuwe versie van het slimme horloge namelijk alvast voorbij komen in de afronding van Unpacked, zoals de productpresentatie van vandaag heette. We wisten al dat de Gear S2 een ronde display zou krijgen, maar verdere details hield Samsung tot dusver binnenskamers. We kunnen op basis van de eerste beelden in ieder geval concluderen dat het horloge er goed uit ziet én dat ook Samsung kiest voor ronde icoontjes.

Rahul25796_2015-aug.-13

De Gear S2 wordt op 3 september gepresenteerd in Berlijn, dus tot die tijd kunnen we alleen maar gissen naar de vernieuwingen die Samsung in de smartwatch heeft gestopt. Het horloge beschikt in ieder geval over een hartslagmonitor, ondersteuning voor Nike+, S Voice en S Health. Het ligt ook voor de hand dat de Gear S2 geschikt is als betaalmiddel, want Samsung is van plan om de komende weken te starten met de uitrol van Samsung Pay.

Samsung Pay gaat op 20 augustus al van start in Korea, terwijl de lancering in de Verenigde Staten volgt op 28 september. Ook het Verenigd Koninkrijk, Spanje en China zullen vermoedelijk snel volgen. De dienst is te vergelijken met Apple Pay en werkt op alle Galaxy S6-toestellen en de Galaxy Note5.