Concurrentie voor de Apple Watch: Samsung smartwatches werken nu samen met de iPhone

Samsung Gear S2

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn de smartwatches van Samsung compatible met iOS. Dat betekent dat iPhone-bezitters voortaan in plaats van de Apple Watch ook een Gear S2 of Gear S3 kunnen dragen. Al sinds de introductie van deze smartwatches stond iOS-ondersteuning op de planning. Nu gaat het ook echt gebeuren. Het werkt met alle iPhones vanaf de iPhone 5 (met minimaal iOS 9).

De koppeling tussen de iPhone en de Gear-smartwatch van Samsung werkt via bluetooth en wordt opgezet via een speciale app. Deze zorgt er voor dat belangrijke data wordt gesynchroniseerd met het horloge, net zoals de Apple Watch ook een eigen app heeft.

Uiteraard heeft Samsung een minder goede synchronisatie met de iPhone, dan de Apple Watch. De Apple Watch zit immers diep in iOS geïntegreerd. Het doorgeven van notificaties werkt echter prima, net als bij Android Wear-smartwatches of de Pebble het geval is. En ook kun je gewoon je muziek bedienen of apps op het horloge gebruiken.

Samsung Gear S3 kopen

Ronde smartwatch

De Samsung Gear S2 kwam in het najaar van 2015 op de markt. Het is een ronde smartwatch die draait op Tizen. Samsung kreeg veel positieve reacties op het design de bediening van dit horloge, ook is de accuduur beter dan die van de Apple Watch. De Gear S3 kwam in december op de markt en lijkt veel op de S2. Hij is alleen wat groter en heeft ingebouwde GPS voor sporters.

Wil je een Gear S2 of Gear S3 koppelen aan je iPhone, dan kun je een speciale app downloaden in de App Store.

Vorige week meldden we al dat deze app beschikbaar zou komen, maar dit bericht werd vervolgens door Samsung teruggetrokken vanwege problemen. De aankondiging werd dan ook niet gedaan in de perspresentatie op de CES in Las Vegas. Dit weekend is de app alsnog verschenen in de App Store.

Dit bericht is bijgewerkt omdat de ondersteuning nu officieel beschikbaar is.