Samsung Gear VR bril eind januari in Nederland te koop

De veelbesproken Samsung Gear VR is vanaf 30 januari 2015 ook in Nederland te koop, via de online Samsung shop. Samsung ontwikkelde de virtual reality bril in samenwerking met Oculus, het bedrijf dat van virtual reality-technologie gemeengoed maakte en vorig jaar gekocht werd door Facebook.

De draadloze Samsung Gear VR levert een behoorlijk indrukwekkende prestatie, en biedt een gave eerste kennismaking met virtual reality. Wie de headset opzet waant zich direct in een 3D wereld, waarin je plaats neemt in het theater of dwars door een game loopt die je speelt. Ook documentaires en films worden middels VR een compleet andere ervaring, omdat het lijkt alsof je zelf op de set aanwezig bent.

Schermafbeelding 2014-12-22 om 12.31.41 Schermafbeelding 2014-12-22 om 12.32.18

De Gear VR levert een mooie kijkervaring dankzij het 5,7 inch Quad HD Super AMOLED display van de Galaxy Note 4 die je in de headset plaatst. Voor een optimale gamebeleving koppel je hem aan de Samsung Game Pad. De draadloze headset is zeer comfortabel door het gebruik van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen. Je bedient hem intuïtief via het touchpad aan de zijkant.

Met de Gear VR is Samsung er in geslaagd om technologie te ontwikkelen waarmee iedereen zijn leven kan verrijken en vergemakkelijken”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De Samsung Gear VR gaat zoveel verder dan de verwachtingen die er nu zijn over de manier waarop mobiele technologie kan worden ingezet om content te consumeren.”

De Samsung Gear VR is vanaf 30 januari 2015 in Nederland beschikbaar in de kleur Frost White. De verkoopadviesprijs is € 199. In combinatie met de Samsung Game Pad bedraagt deze € 249.