Nieuwe versie Samsung Gear VR zorgt voor betere virtual reality-beleving

Samsung Gear VR

Samsung heeft vandaag eem verbeterde versie van zijn virtual reality-bril gepresenteerd. De nieuwe Gear VR heeft betere lenzen en een groter field of view (FOV), waardoor het beeld verder doorloopt in je ooghoeken. Daarnaast is de bril ook uitgerust met usb-c-aansluiting. Het Zuid-Koreaanse bedrijf liet de bril vandaag officieel aan het publiek zien, naast zijn nieuwe smartphone met irisscanner.

Om de bril te gebruiken moet je een van de nieuwere telefoons van Samsung in de houder plaatsen. Oude modellen die geen usb-c-poort hebben, kunnen ook gekoppeld worden door middel van micro-usb. Naast de wijzigingen die de VR-ervaring moeten verbeteren, heeft Samsung ook het navigatiepaneel aan de zijkant van de bril weer platgemaakt. Het bedrijf heeft bovendien een knop toegevoegd die de drager direct naar Oculus Home brengt, de landingspagina van de Gear VR.

De oude Gear VR had een FOV van 96 graden. In de nieuwe versie is het blikveld een aantal graden groter, namelijk 102 graden. Ter vergelijking: mensen met twee ogen open hebben een field of view van ongeveer 200 graden.

Ook is er een opvallende wijziging doorgevoerd in het ontwerp. Het prominente witte kenmerk van de Gear VR is verdwenen. Voor de nieuwe bril heeft Samsung gekozen voor zwart. Dat is een kleur die bij zijn grote broertjes, zoals de Oculus Rift en de HTC Vive, al gebruikelijk is. Het lijkt wellicht een onbelangrijk detail, maar dankzij de zwarte kleur kan je VR-ervaring daadwerkelijk beter worden. Met een witte bril heb je namelijk het risico dat er vanaf de buitenwereld licht gaat ‘lekken’. Door de zwarte kleur moet dat probleem in ieder geval minder vaak voorkomen.

Samsung Gear VR 2.0