Samsung verkoopt 5 miljoen Gear VR-brillen en deelt binnenkort oorzaak ontploffende Note 7

Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft sinds de introductie in het najaar van 2015 5 miljoen exemplaren van de Samsung Gear VR verkocht, de VR-bril die samenwerkt met de Galaxy-telefoons. Dat maakte het bedrijf bekend aan het begin van de perspresentatie die het bedrijf hield op de CES in Las Vegas. Een deel daarvan is gratis beschikbaar gesteld aan gebruikers die een smartphone kochten.

Volgens Samsung hebben gebruikers samen 10 miljoen uur naar video’s gekeken in virtual reality. Dat betekent dat een gemiddelde gebruiker van de Gear VR 2 uur VR-video heeft bekeken.

Bij het begin van de perspresentatie stond Tim Baxter, COO van Samsung in de VS ook even kort stil bij de accuproblemen met de Galaxy Note 7. “Sommige van jullie zijn hierdoor getroffen”, zei hij. Daarbij lichtte hij toe dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de plofaccu’s en dat het bedrijf er alles aan doet om te voorkomen dat dit ooit nog een keer gebeurt.

Baxter bevestigde de eerdere geruchten dat de onderzoekresultaten hiervan later deze maand publiekelijk zullen worden gedeeld.

In de presentatie van Samsung op CES was er verder geen aandacht voor mobiele technologie. De focus lag op huishoudelijke electronica en audio en video. Zo introduceerde Samsung zijn QLED-tv’s.