Samsung introduceert hernieuwde versie van Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 is herrezen. Het bedrijf maakte recentelijk bekend dat ze na een vurig debacle toch opnieuw een poging doen met de Galaxy Note 8. Nu laat Samsung weten dat ze wederom een nieuw toestel op de markt brengen: de Samsung Galaxy FE – kort voor Fan Edition.

Eco-telefoon

De smartphone producent maakt een goedkopere, vernieuwde versie van de Galaxy Note 7. Ze hopen de verkoop van de Note FE in Zuid-Korea vanaf vrijdag a.s. te starten. Het bedrijf heeft bewust de keuze gemaakt om de naam van het toestel te veranderen, zodat het niet meer wordt geassocieerd met explosie-gevaar.

Het nieuwe toestel is letterlijk een omgebouwde Galaxy Note 7. Voor de productie van de FE werden ongeopende, ongebruikte Note 7 toestellen gebruikt. Dit om onnodige afval te voorkomen en om een milieuvriendelijk alternatief te bieden. De groene aanpak van Samsung lijkt een reactie op de kritiek van Greenpeace vorig jaar. De organisatie stelde destijds de vraag wat er met de miljoenen teruggeroepen toestellen ging gebeuren.

Opgestaan uit de dood

Om iedereen te overtuigen toch weer voor Samsung te kiezen, heeft het bedrijf een paar leuke extra’s toegevoegd aan de Samsung FE. De batterij van de FE heeft een lagere capaciteit en onderging de meest recente veiligheidstest van Samsung. Het bedrijf gaf eerder dit jaar aan dat het debacle van de Note 7 te wijten was aan de matig ontwikkelde batterijen, waardoor sommige Note 7 toestellen vlam vatten.

De Samsung Galaxy FE gaat voor een luttele 610 dollar op de markt. Dit maakt het toestel 30% goedkoper dan de Note 7. Het toestel is ook uitgerust met de nieuwste software én Bixby, de nieuwe kunstmatig intelligente assistent van Samsung. Helaas moeten landen buiten Zuid-Korea nog even wachten, het bedrijf heeft nog niet besloten wat ze met de verkoop in het buitenland gaan doen.