Samsung introduceert de Round, een smartphone met gebogen scherm

De geruchten bleken waar: Samsung heeft vandaag de eerste smartphone met een gekromd scherm geïntroduceerd. In navolging van de aankondiging van LG gister, waarbij ook een buigbaar scherm werd aangekondigd, komt nu ook Samsung met de aankondiging van een gebogen display. De Samsung Galaxy Round heeft een 5,7” flexibel scherm, wat langs de korte zijde van de telefoon licht gebogen is.

Naar de kromming in het scherm, heeft Samsung nog wat leuke andere features toegevoegd. Met het ‘Roll Effect’ kun je snel informatie als tijd en notificaties zien door het een kant van het scherm naar beneden te rollen als de smartphone op zijn rug ligt. Meer leuke trucjes die spelen met de kromming van het scherm zijn verwerkt in de interface van de telefoon.

Hoewel de Round geen familie is van de Note, heeft het wel dezelfde hardware. In de Round zit een 2,3GHz processor, 3GB RAM en een 13 MP camera. Wanneer de telefoon beschikbaar is in Europa is nog niet bekend. Voorlopig is de Round alleen verkrijgbaar in Zuid-Korea voor ongeveer €750.

SAM_8899_eng-623x424