‘Ook Samsung komt met eigen smartglasses: Gear Glass’

Kwam deze week al het bericht dat ook Microsoft werkt aan een slimme bril, nu is er ook een patent gevonden van Samsung voor smartglasses. In tegenstelling tot Google en Microsoft zou deze bril niet gemaakt zijn voor dagelijks gebruik, maar voor tijdens het sporten.

Een designpatent uit Korea is vandaag opgedoken door de Wall Street Journal. Hierin is een sportbril beschreven, met transparante glazen en een transparant frame. Ook zitten er op de bril knoppen aan de zijkant en zou aan de voorkant een camera geplaatst kunnen worden.

De bril zou verbonden kunnen worden met een smartphone om informatie te laten zien of om verschillende acties te controleren. Een paar in-ear hoofdtelefoons laten de gebruiker muziek luisteren of telefoontjes ontvangen. Aan de achterkant worden beide kanten aan elkaar verbonden tot een soort plug om de bril ergens aan te verbinden. Maar aangezien dit slechts een concept is, zal er nog wel het een en ander veranderen.

Deze beschrijving lijkt nogal op die van de Galaxy Gear smartwatch, die afgelopen maand werd geïntroduceerd. De stap naar andere wearables is na een smartwatch geen hele grote. Dit patent is dan ook niet echt een verrassing. Nu nog afwachten waar Samsung echt mee aan komt!

samsungglasses2

samsungglasses3