Samsung komt met 360-gradencamera: de Gear 360

Samsung Gear 360

Samsung heeft vanavond op het Mobile World Congress in Barcelona een 360-gradencamera aangekondigd: de Gear 360. De compacte camera bevat twee groothoeklenzen, waarmee hij om zich heen kijkt. Tijdens de filmen kan een gebruiker live meekijken met wat de camera ziet, via de laatste modellen Galaxy-telefoons.

De Gear 360 wordt door Sansung in de markt gezet als verlengstuk van de Gear VR, de virtual reality-headset waar je je Galaxy-telefoon ik kunt schuiven. Volgens het bedrijf is een logische volgende stap om gebruikers de mogelijkheid geven om zelf content te maken die te bekijken is met de bril.

Een grote beperking is echter dat de camera enkel 360-gradenvideo schiet. Het beeld is niet stereoscopisch, wat zou zorgen voor een gevoel van diepte in het beeld, als je het met een VR-bril bekijkt. Dit in tegenstelling tot eerdere geruchten over de Gear 360, waarbij het leek te gaan om een veel geavanceerdere camera’s.

Echt uniek is de Gear 360 dan ook niet. Er zijn inmiddels al veel van dit soort 360º-camera’s op de markt. En LG lanceerde er vanmiddag ook al één. Samsung heeft er wel voor gekozen om de camera water- en vuilafstotend te maken, zodat je hem zonder zorgen buiten kunt gebruiken. Daarnaast is een groot voordeel voor Samsung-gebruikers dat deze camera perfect samenwerkt met de smartphone en VR-headset.

De camera komt in het voorjaar op de markt en gaat 419 euro kosten.