‘Samsung lanceert binnenkort 360-gradencamera’

Samsung komt binnenkort met een 360-gradencamera. De website Sammobile claimt dat het heeft kunnen bevestigen dat Samsung binnenkort officieel de Gear 360 presenteert en toont ook al een foto de camera. Volgens de website zal de camera beelden met een maximale resolutie van 3840 x 1920 pixels schieten.

De camera beschikt daarnaast over een eigen accu en intern opslaggeheugen. Daarnaast schiet de Gear 360 stereoscopische beelden, dus voor elk oog een apart beeld, die direct aan elkaar gekoppeld worden. Bovendien zouden deze beelden vervolgens direct te bekijken zijn op een met bluetooth gekoppelde telefoon. Of er daarnaast gestreamd kan worden naar een telefoon die in de VR-bril van Samsung, de Gear VR, zit, durft Sammobile niet te zeggen. Ook over de prijs durft de website zich niet uit te laten.

Sammobile verwacht dat de camera eind deze maand de show zal stelen als hoofdact van het Mobile World Congress. Samsung zal dan in ieder geval zijn nieuwste smartphone, de Galaxy S7, presenteren. Het bedrijf lanceerde zondag nog een korte videoteaser die erg de nadruk legt op virtual reality.