Samsung lanceert Gear Circle: Een draadloze koptelefoon voor om je hals

Behalve de Gear S smartwatch tovert Samsung vandaag nog een toffe nieuwe gadget uit zijn hoge hoed: De Gear Circle, een draadloze koptelefoon die je om je hals kunt dragen.

Het idee van een draadloze koptelefoon voor om je hals is niet nieuw, eerder deze zomer lanceerde LG Tone Ultra die net als de Gear Circle als een soort ketting kan worden gedragen. Wanneer je gebeld wordt of een bericht ontvangt, trilt de headset op je huid, zodat je je oordopjes in kunt doen om het gesprek te beantwoorden.

Schermafbeelding 2014-08-28 om 08.56.32 Schermafbeelding 2014-08-28 om 08.55.28

Ook is Samsung’s nieuwe wearable geschikt voor het luisteren van muziek terwijl je bijvoorbeeld aan het sporten bent. Via een bluetooth verbinding is de Gear Circle te verbinden met je smartphone, zodat je de muziek van je toestel kunt beluisteren. Via een ingebouwde microfoon is het device ook geschikt voor het voeren van telefoongesprekken of spraakbesturing.

Met zijn ranke design oogt de Samsung Gear Circle behoorlijk futuristisch. Alhoewel makkelijk op te bergen, is het dan ook eigenlijk de bedoeling dat je de koptelefoon de hele dag om je hals zou kunnen dragen, als ware het een ketting.

De Gear Circle wordt in oktober in de winkels verwacht, en is dan verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en wit.