Samsung lanceert Gear Sport, Gear Fit2 Pro en Gear IconX

Samsung Gear Sport

Samsung heeft tijdens de techbeurs IFA in Berlijn drie nieuwe wearables aangekondigd: De Gear Sport, de Gear Fit2 Pro en de Gear IconX. Het gaat om een smartwatch, een fitnessarmband en fitnessoordopjes. Alle drie de apparaten hebben sporters als doelgroep.

De Gear Sport is de nieuwste smartwatch van Samsung, met een focus op fitness. Het apparaat heeft een minimalistische ronde behuizing met een Super AMOLED 1,2 inch-scherm. Het apparaat heeft een verbeterde hartslagmonitor en laat je je sportprestaties bijhouden.

Daarnaast krijg je voedingsberichten en aanbevelingen. Ben je aan het rijden, dan weet het horloge dat en zet hij notificaties uit. Zit je in het vliegtuig, dan raadt het horloge aan om een paar stretches te doen als je te lang hebt gezeten. De aanbevelingen zijn dus slim.

De Gear Sport is verder waterdicht tot 50 meter diepte, waardoor hij ook door zwemmers te gebruiken is. Met de geheel nieuwe trainings-app Speedo On kun je onder meer zien hoeveel baantjes je gezwommen hebt, met welk type zwemslag je dat deed en hoe snel je dat deed. Ook kun je andere zwemmers volgen, op maat gemaakte tips krijgen en de bekende SWOLF-score ontvangen.

Samsung Gear Sport

Ook is het mogelijk om muziek te luisteren via de smartwatch, zonder dat er een smartphone of internet nodig is. Dit doe je via de offline-modus van Spotify. Daarnaast krijg je toegang tot de fitness-apps Under Amour Record, MyFitnessPal, MyMapRun en Endomondo. De smartwatch is tot slot te gebruiken als afstandsbediening voor een PowerPoint-presentatie en voor de Gear VR.

De Gear Sport werkt samen met Android-smartphones met Android 4.4 of later. Heb je een Galaxy-smartphone, dan werkt het horloge ook als er Android 4.3 op je telefoon staat. Daarnaast ondersteunt het apparaat iPhones met iOS 9.0 of later. De Gear Sport verschijnt op 27 oktober in het zwart en blauw. Het horloge gaat 349,99 euro kosten.

Gear Fit2 Pro

De Gear Fit2 Pro is een fitnessarmband met ingebouwde GPS. Het apparaat laat je verder real-time updates en notificaties ontvangen. Die lees je af van het curved Super AMOLED 1,5 inch-touchscreen. Ook dit apparaat is waterbestendig en dus ook in het zwembad te gebruiken. Daarnaast kun je de Speedo On-app gebruiken.

Samsung Gear Fit2 Pro

Verdere functionaliteiten van de Gear Fit2 Pro zijn vergelijkbaar met de Gear Sport. Wel is het apparaat iets goedkoper dan de smartwatch. Deze verschijnt op 15 september voor 229,99 euro. De Gear Fit2 Pro is verkrijgbaar in het zwart met rood en geheel in het zwart.

De fitnessarmband ondersteunt Android-telefoons met Android 4.4 of later en iOS 9.0 of later. In het geval van een Galaxy-smartphone wordt ook Android 4.3 ondersteund.

Samsung Gear Fit2 Pro

Gear IconX

De Gear IconX zijn draadloze oordopjes, die je zowel on- als offline kunt gebruiken. De oortjes stuur je aan via je smartphone. Daarnaast kun je met Bixby het volume regelen via stemcommando’s in het Engels. Helaas is er nog geen Nederlandse variant van de digitale assistent van Samsung beschikbaar. De oortjes hebben verder de fitnessfunctie Running Coach.

Samsung Gear IconX

De oortjes gaan vijf uur mee op een acculading als je muziek streamt. Ook kun je muziek op de oortjes zetten. Daar is 4GB aan intern geheugen voor beschikbaar. Luister je naar muziek via de oortjes zelf, dan gaan ze zeven uur mee.

De Gear IconX wordt in oktober of november beschikbaar in het zwart, grijs en roze. De oortjes gaan 229,99 euro kosten.

Samsung Gear IconX