Samsung lanceert naast Galaxy S4 ook S Health weegschaal, hartslagmeter en activity tracker

Dat Samsung gisteren in New York de nieuwe Galaxy S4 zou lanceren was al even geen geheim meer. Zelfs sommige features, zoals het übercoole navigeren met je ogen, waren ook al uitgelekt. Maar wat wel opzienbarend was (en maar opzienbarend weinig vermelding kreeg) was het feit dat de Koreaanse gigant er ook nog eens een wifi weegschaal, hartslagmeter en activity tracker naast lanceert.

Tijdens de introductie van de Galaxy S3 in Londen, vorig jaar mei, viel de term S Health ook al even. Indertijd was er ook weing aandacht  voor de term, een combinatie van timing en matige uitvoering. Immers, mobile / personal health stond nog niet zo in de spotlight en Samsung koos zelf ook voor een minimale app om mee te starten.

Dat bleek gisteren wel andere koek: naast de nieuwe Galaxy S4 vinden we een aantal kekke accessoires zoals een draadloze lader en smartcovers. Maar opvallender zijn dus de gadgets die bij het S Health platform horen: een Jawbone Up!-achtige activity tracker, een hartslag-meter en een weegschaal die nog het meest wegheeft van de Fitbit Aria.

Volgens de presentatie zouden alle devices moeten syncen via Bluetooth met de S Health app op je S4 en zou deze app, met dank aan de brede range van sensoren, je ook nog eens kunnen informeren over “het comfort” van je huidige omgeving. Onderstaande foto’s met dank aan Engadget, die helaas nergens in demoruimte de activity tracker of hartslagmeter wisten te vinden.

De S4 en accessoires zouden in de loop van Q2 op de markt moeten gaan verschijnen.

gs4accessories-1363306553 SONY DSC SONY DSC SONY DSC