Samsung lost probleem met vingerafdrukscanner op met update

Samsung Galaxy S10+

Heb je een dure telefoon gekocht, denk je hem goed beveiligd te hebben met je vingerafdruk, blijkt dat de vingerafdrukscanner iedere vingerafdruk accepteert voor ontgrendeling. Dat is natuurlijk niet helemaal wat je wil, maar het bleek wel het geval bij de Galaxy S10 en Galaxy Note 10 van Samsung. Het probleem is nu gelukkig opgelost, meldt Reuters.

Een Britse vrouw had de Galaxy S10 gekocht en stelde haar vingerafdruk in om de telefoon te beveiligen. Niet veel later bleek echter dat haar man en andere familieleden de telefoon ook konden ontgrendelen met hun vingerafdruk. De scanner werkte dus niet.

Samsung heeft het probleem vorige week erkend. Volgens het bedrijf doet het probleem zich voor wanneer er patronen die op sommige beschermlagen van siliconen hoesjes zitten, samen met de vingerafdruk herkend worden door het apparaat.

Oplossing met update

Samsung heeft nu een update uitgebracht voor de software, waarmee het probleem opgelost is. Het bedrijf zegt notificaties te sturen aan gebruikers van de Galaxy S10 en Note 10 die hun biometrische gegevens geregistreerd hebben. Zij kunnen de update dan direct uitvoeren.

Ook heeft Samsung zijn excuses aangeboden aan eigenaren van de telefoons.