Samsung maakt van de smart-tv een afstandbediening voor smart home-producten

De tv moet een centrale rol gaan spelen in het aansturen van smart home-producten, tenminste dat is de visie van Samsung. Het bedrijf gaat zijn smart-tv’s uitbreiden met een functionaliteit die de tv verandert in een Internet of Things-hub. Hierbij gaat Samsung zijn eigen Internet of Things-platform SmartThings ondersteunen, waar we al eerder over schreven. Zo kunnen bijvoorbeeld lampen, beveiligingscamera’s en thermostaten via de televisie bediend worden.

In een persbericht laat Alex Hawkinson, CEO en co-founder van SmartThings weten:

Met Samsungs smart-tv’s die samenwerken met de SmartThings-technologie, hebben we de kans om miljoenen huishoudens te bereiken. Het toevoegen van de technologie in huidige huishoudelijke apparaten is een grote stap voorwaarts, die het voor iedereen veel makkelijker maakt om de voordelen van smart homes te ervaren.

Met het toevoegen van de nieuwe technologie aan de televisies van Samsung zijn SmartThings-apparaten zoals lampen, sensoren, camera’s, sloten, stekkerblokken, thermostaten en speakers te bedienen via de tv. Hiervoor hoeven bezitters van een tv die dit ondersteunt alleen een speciaal dongle in de USB-poort van de tv te stoppen. Deze is gratis beschikbaar voor mensen die dit jaar een tv kopen.

smartthings-hub-samsung

Samsungs SmartThings-hub

Samsung laat weten dat het tijdens de CES die volgende week plaats vindt, meer bekend gaat maken als het gaat om televisies met IoT-ondersteuning en smart home-gadgets.