Samsung maakt zes tv-series speciaal voor virtual reality

Samsung tv-series VR

Samsung gaat zes tv-series maken speciaal voor virtual reality. Vandaag kondigde het bedrijf zijn ‘Pilot Season’ aan: “een nieuw initiatief om exclusieve originele VR-content in de vorm van afleveringen toe te voegen aan de Samsung VR Video-dienst”, aldus het bedrijf in een blogbericht.

Dit betekent dat je vanaf vandaag de eerste afleveringen van zes nieuwe series op de Gear VR kunt bekijken. De zes series zijn allemaal anders. Zo is er &Design, een documentaire die bekijkt hoe ontwerp samenkomt met diverse aspecten van het leven. Daarnaast is er een animatie-komedie genaamd Bro Bots, dat zich afspeelt in een Futurama-achtige wereld.

Financieren

Het bedrijf verspreidt de content niet alleen, maar zorgt ook voor financiële ondersteuning. Met Pilot Season wordt er namelijk geld gegeven aan een selectie groep individuele filmmakers, om originele en exclusieve content te maken. Daarnaast mogen zij de professionele 360-graden camera 360 Round van het bedrijf gebruiken.

De series zijn te vinden in de Oculus Store in de Samsung VR Video-dienst. Hier heb je wel een Gear VR en een Samsung-telefoon voor nodig.