Samsung neemt patent op het ontwerp van een camera met onzichtbaar scherm


Dat blijkt uit een patent dat het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft aangevraagd op een camera met een doorzichtig display. Hiermee moeten de fotograaf en de gefotografeerde elkaar aan kunnen kijken terwijl de foto wordt gemaakt.

Het patent dat werd aangevraagd bij het Korean Patent Office werd deze week gepubliceerd, maar stamt al uit eind 2012. Een tekening wijst uit dat het doorzichtige scherm meer dan de helft van het toestal in beslag zal nemen. Daarnaast zullen zich de lens en de sluiterknop van het apparaat bevinden.

Al eerder heeft samsung een patent aangevraagd op een transparant scherm dat aan beide kanten kan worden bediend. Deze techniek is echter nooit op de consumentenmarkt verschenen en is ook nooit in de vorm van een camerascherm getoond.

Het is niet duidelijk of de omschreven camera in het nieuw onthulde patent wel op de markt zal verschijnen. Wel maakt deze onthulling nog eens goed duidelijk hoe serieus Samsung de ontwikkeling van mobiele cameratechnieken neemt. Dat blijkt ook uit de nieuwe 16 megapixel camera van de Galaxy S5 en uit eerdere apparaten zoals de Galaxy S4 Zoom.