Samsung toont zonnebril die dient als monitor op MWC in Barcelona

Samsung gaat op het Mobile World Congress vier nieuwe producten uit zijn interne incubator tonen. In het Creative Lab kunnen medewerkers van Samsung werken aan hun eigen producten. Sommige halen uiteindelijk nooit de markt; andere resulteren uiteindelijk in een eigen startup. Onder meer de slimme broekriem WELT en de slimme paraplu Opus One komen uit het C-Lab.

Op alle grote techbeurzen toont Samsung nieuwe projecten van het C-Lab, zo ook op het MWC. De vier nieuwe creaties zijn dit keer vooral gericht op virtual en augmented reality.

1. Monitorless

Monitorless is een zonnebril die dient als monitor voor je smartphone of computer. Volgens Samsung is de bril geschikt om beelden in virtual en augmented reality te tonen. Daarnaast moet de wearable je ook in staat stellen om pc-games op een smartphone te spelen.

2, Relúmĭno

Relúmĭno is een app bedoeld voor slechtzienden. Met behulp van een Samsung Gear VR kan de app volgens Samsung helpen om met ‘hogere helderheid’ boeken te lezen en tv te kijken. De app zou zelfs in staat zijn om blinde vlekken weg te werken. Hoe dat precies werkt, zegt Samsung er niet bij.

3. TraVRer

TraVRer is een 360-gradenplatform waarmee gebruikers locaties kunnen bezoeken. Erg veel laat Samsung er in zijn aankondiging niet over los. Gebruikers kunnen volgens het bedrijf ‘bezienswaardigheden en beroemde locaties bezoeken’. Samsung schrijft dat gebruikers op het platform ook de ‘sfeer, geluiden en gebeurtenissen’ te ervaren zullen zijn. Wat dat precies inhoudt, zegt het bedrijf er nog niet bij.

4. VuildUs

VuildUs is Samsung platform om met behulp van virtual reality een interieur in te richten. Naast een VR-bril heb je voor het platform ook een camera nodig die in staat is diepte te zien. Daarmee kan de gebruiker een kamer in zijn woning scannen. Vervolgens wordt een 3D-model van de ruimte gemaakt, waarna er virtueel meubels in geplaatst kunnen worden. Het platform is ook gekoppeld aan Samsung Pay, zodat gebruikers producten direct aan kunnen schaffen.

Het Mobile World Congress vindt plaats van 27 februari tot 2 maart in Barcelona. De producten uit het C-Lab van Samsung worden gepresenteerd als onderdeel van het programma 4 Years From Now (4YFN), waar startups hun ideeën kunnen laten zien.